Over Engbers Lederwaren

Engbers Lederwaren bestaat alweer meer dan 80 jaar!

In 1933 is het allemaal begonnen met het eerste echte zakenpand aan de Lipperkerkstraat in Enschede waar in het begin voornamelijk alleen sieraden worden verkocht door de grootouders van Erwin Engbers. Na verloop van tijd werden er ook tassen en koffers aan het assortiment toegevoegd.

Na de oorlog wordt in het centrum van Enschede vanwege een herbouwplicht het huidige filiaal aan de Langestraat 12 te koop aangeboden. Na lang familieberaad wordt besloten deze kans te grijpen en zodoende beleeft Engbers Lederwaren in 1952 de officiële opening aan de Langestraat in het centrum van Enschede. Op dat tijdstip echt de modernste lederwarenzaak in Nederland qua uitvoering en inrichting.

Om met de tijd mee te gaan zijn er in de loop der jaren nog een aantal verbouwingen geweest waardoor het pand in Enschede mede door een geheel nieuwe pui en een compleet vernieuwde kofferafdeling een betere uitstraling kreeg en meer aandacht trok.

Een nieuw filiaal in Hengelo

In 1993, inmiddels alweer meer dan 20 jaar geleden werd er een nieuw filiaal bij geopend in het centrum van Hengelo aan het Burgemeester Janssenplein. Na 18 jaar hier gezeten te hebben besloot Erwin Engbers dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en die werd gevonden in ons nieuwe pand aan de Nieuwstraat 67, tegenover het station aan het stationsplein. Op 22 juni 2011 was hiervan de officiële opening. Ons pand aan de Nieuwstraat is door zijn 500m² oppervlak, verdeel over 3 verdiepingen, met recht een (leder)warenhuis.

In onze beide filialen treft u een complete collectie lederwaren, tassen en reisartikelen aan. Of u nou op zoek bent naar kleinlederwaren, damestassen, business-tassen, reistassen of trolley's, u bent bij ons aan het juiste adres. Ook paraplu's en handschoenen zitten in het assortiment.

Assortiment

Exclusieve “leer”merken als The Bridge, Claudio Ferrici, Castelijn & Beerens, Fab, Fred de la Bretonniere, Aunts & Uncles, Saccoo, Bag2Bag, Mywalit, Berba en Spikes&Sparrow zijn allemaal verkrijgbaar in onze winkels.

Voor de jeugd en de wat sportievere markt hebben we merken als Eastpak, Herschel, Converse, Dakine, Desiqual, O'Neill, Kipling, Thule en Cowboysbag.

Ook op het gebied van reisbagage zijn we sterk vertegenwoordigd met een zeer uitgebreid assortiment van Samsonite, maar ook bijvoorbeeld merken als Rimowa, Jump, American Tourister en Line zitten in ons assortiment.

Op het gebied van werktassen, A4-tassen, laptoptassen en business-tassen staat er een brede collectie in zowel leer als in synthetische materialen. Business-merken als The Bridge, Piquadro , Plevier, Victorinox en natuurlijk Samsonite staan uitgebreid in beide winkels. In de winkel in Hengelo staat exclusief een corner van het italiaanse merk Piquadro en Victorinox. Voor de wat sportievere consument heeft Vaude hier ook een eigen corner.

Koopjeskelder

Voor de prijsbewuste consument hebben we in onze Hengelose vestiging een Koopjeskelder van +/- 100m² waar restanten en aanbiedingen staan. In de kelder staan ook de boodschappenwagentjes. Tevens hebben we voor de kids een afdeling met kinder-tassen, -rugtassen en -trolley's.

Engbers Lederwaren, dé lederwaren specialist

Al meer dan 80 jaar is Engbers Lederwaren een gevestigde naam op het gebied van onder andere reisartikelen, lederwaren, tassen en accessoires. Al die jaren staat service hoog in het vaandel bij ons. Wij verwelkomen u graag in een van onze winkels waar u bij onze ervaren medewerksters terecht kunt voor een objectief en deskundig advies.